nlenfrde
De Klaverblad Arena Games 2019 is op 6 juli

combilogos Balkoranje Baancircuit

Harde wind zorgt voor wisselende prestaties bij Klaverblad Arena Games 2015

Goede prestaties en teleurstellingen wisselden elkaar af bij de Klaverblad Arena Games 2015. Waar de Nederlandse topmeerkampers lieten zien in aardige doen te zijn richting de WK in Beijing, hadden veel andere atleten moeite met de harde wind in Hilversum. Onder meer Rutger Smith kon hierdoor niet overtuigen.

Drie ongeldige pogingen voor Smith

De van een zware blessure herstelde Smith maakte bij de Klaverblad Arena Games zijn rentree op Nederlandse bodem. Deze wedstrijd vormde voor de ‘de reus uit Leek’ dan ook het ideale moment om de WK-limiet van 65 meter te werpen. Maar het discuswerpen was amper begonnen of er stak een flinke wind op. Daardoor was het haast onmogelijk om een goede afstand neer te zetten. Na drie ongeldige pogingen zat het er voor Smith dan ook op.

Publiekslieveling Martina op de 100 meter

Churandy Martina deed met zijn komst de harten van veel atletiekfans sneller kloppen. Even was het nog de vraag of hij echt zou komen, aangezien hij de avond voor de Klaverblad Arena Games nog deelnam aan de Diamond League in Parijs en daar de WK-limiet liep. Maar ondanks dat was hij toch te bewonderen op het Arenapark. Met een uiteindelijke derde plek en een tijd van 10,65 sec., was wel duidelijk dat de vermoeidheid van de avond daarvoor nog in de benen zat. De winst op de 100 meter ging naar de Turk Jak Ali Harvey (10.48 sec.) met daarachter Hensley Paulina (10.65 sec.).

Meerkampers op weg naar WK Beijing

Voor de meerkampers Eelco Sintnicolaas, Nadine Broersen, Nadine Visser en Pieter Braun vormde de Klaverblad Arena Games een mooi testmoment op weg naar de WK in Beijing. Sintnicolaas deed dat met een verdienstelijke 10.75 sec. op de 100 meter en een afstand van 7.27 m. bij het verspringen. Broersen beperkte zich tot het kogelstoten, waar de kogel na 14.05 m. in de bak belandde. Visser was met een tijd van 11.71 sec. verreweg de snelste vrouw op de 100 meter en ook op de 100 meter horden trok ze de winst naar zich toe (13.38 sec.). Daarnaast noteerde ze nog een persoonlijk record bij het kogelstoten (13.20 m.). Braun kwam bij het polsstokhoogspringen tot een hoogte van 4.85 m.; slechts vijf centimeter verwijderd van zijn persoonlijk record.

Baanrecord polsstokhoogspringen Augusto Dutra (5,60 m.)

Bij het polsstokhoogspringen werd veel verwacht van de Braziliaan Augusto Dutra, die een persoonlijk record heeft van 5,82 m. Met een resultaat van 5,60 m. kwam hij daar niet bij in de buurt, maar verbrak hij wel het bijna twintig jaar oude baanrecord en bleef hij slechts 5 centimeter verwijderd van de WK-limiet. Het baanrecord stond hiervoor op 5,50 m. (Laurens Looije in 1996).

Marlou van Rhijn in buurt van eigen wereldrecord

Para-atlete Marlou van Rhijn wilde in Hilversum haar eigen wereldrecord op de 100 meter aanscherpen. Dat staat sinds mei dit jaar op 12.82 sec. Ze bleef hier met een tijd van 12.86 sec. slechts vier honderdsten van verwijderd.

Ook 400 meter lopers last van wind

De 400 meter vormde het afsluitende nummer van de Klaverblad Arena Games 2015. Ook hier stond een aardig deelnemersveld, maar door de flinke tegenwind van soms wel meer dan 5 meter per seconde, bleek dat helaas niet uit de prestaties. Bij de mannen ging de winst naar de Spanjaard Samuel Garcia, die de ronde aflegde in een tijd van 47.13 sec. Hiermee bleef hij de Amerikaan Josh Mance nipt voor (47.75 sec.). Bij de vrouwen was Joke Odumosu uit Nigeria het snelst (55.99 sec.). 

Prijzen voor Boekelman, Dutra en Paulina

Na afloop van de Klaverblad Arena Games worden traditioneel de prijzen uitgereikt voor de beste dagprestaties. Bij de vrouwen was kogelstootster Melissa Boekelman de winnaar, die een afstand van 16.97 m. noteerde. Bij de mannen ging de dagprijs naar Augusto Dutra. 
Omdat de Klaverblad Arena Games de laatste wedstrijd was van het Lotto Baancircuit, werden ook de winnaars van de circuitprijzen bekendgemaakt. Hensley Paulina ging er bij de mannen met de winst van door. Bij de vrouwen ging de eer naar 400 meter loopster Nicky van Leuveren, die er in Hilversum overigens niet bij was.

Alle uitslagen en foto’s Klaverblad Arena Games 2015

Bekijk alle uitslagen van de Klaverblad Arena Games 2015. Op onze fotopagina komen de foto's te staan van verschillende fotografen.

Volg ons op Twitter

KlaverbladAG Op onze website vind je verschillende foto's van de Klaverblad Arena Games 2018! https://t.co/79NkawT1eS https://t.co/6piJtX71wj
KlaverbladAG 'Zeventien jaar oud baanrecord gesneuveld bij Klaverblad Arena Games 2018'. Het wedstrijdverslag op onze website!… https://t.co/LwoaLmiydp
KlaverbladAG RT @TopatletiekLive: Mooie actiefoto's van Erik van Leeuwen van de Klaverblad Arena Games in Hilversum. De 22e jaargang van het Nationaal B…
KlaverbladAG @TopatletiekLive Ah thanks, we waren even niet helemaal scherp :)
KlaverbladAG Alle uitslagen van de Klaverblad Arena Games 2018 vind je op https://t.co/ZcM8k2OzGM. Morgen volgt een wedstrijdverslag!
KlaverbladAG RT @AtletiekLive: Dagprijzen @KlaverbladAG voor @MelissaBoekelm - Kogelstoten & Ryan Mphahlele- 3000m. https://t.co/ZTpbpiYr2b
KlaverbladAG Ryan Mphalele en Melissa Boekelman winnen de dagprijzen! En daarmee sluiten we de Klaverblad Arena Games 2018 af. B… https://t.co/xTZjTw30ei
KlaverbladAG Hensley Paulina wint de 100 meter finale in 10,32 sec!
KlaverbladAG Vernon Norwood verbreekt net zijn eigen baanrecord niet, maar loopt toch een mooie 46.14 op de 400 meter!
KlaverbladAG Ryan Mphalele verbreekt het baanrecord op de 3000 meter met een tijd van 7:53.96! Nog nooit liep iemand in Hilversum deze afstand zo snel.
KlaverbladAG Prijsuitreiking van de PIOS Kids Run door @eelcotienkamp ! https://t.co/uZD6bOvs0K
KlaverbladAG RT @AtletiekLive: Mooie atletiek bij @KlaverbladAG ! De atleten én de supporters genieten van ideale omstandigheden voor top prestaties in…

Stats Bezoekers

Today31
This month1440
Total85016

Who Is Online

2
Online

19 mei 2019