nlenfrde
De Klaverblad Arena Games 2019 is op 6 juli

combilogos Balkoranje Baancircuit

Churandy Martina en andere wereldtoppers in actie bij Klaverblad Arena Games 2015

Zondag 5 juli staat Hilversum in het teken van topatletiek. Bij de jaarlijkse Klaverblad Arena Games, die in 2015 al weer voor de negentiende keer plaatsvinden, zullen atleten van nationaal en internationaal topniveau strijden om de winst en om plaatsing voor de WK. De organisatie is er weer in geslaagd een aantal grote atleten naar Hilversum te halen. Waaronder de altijd positieve Churandy Martina, hordeloper Gregory Sedoc, discuswerper Rutger Smith en 400 meter loper Liemarvin Bonevacia.

Martina op jacht naar WK-limiet 100 meter

Churandy Martina is dé publieksliefhebber van de Nederlandse atletieksport. De altijd vrolijke en optimistische sprinter heeft zich voor de WK al gekwalificeerd voor de 200 meter, maar nog niet voor de 100 meter. Dat wil hij in Hilversum dan ook gaan doen. Martina is Nederlands recordhouder op de 100 en 200 meter. De 100 meter sprint bij de mannen wordt een van de topnummers bij de Klaverblad Arena Games. Naast Martina komen er twee zeer snelle buitenlandse sprinters met persoonlijke records in de buurt van de 10 seconden. Ook de Nederlanders Joren Tromp (pr 10,25 sec.) en Hensley Paulina (pr 10,26 sec.) zijn erbij. Ook bij de vrouwen staat er een mooi deelnemersveld. De favoriet hier is de Spaanse Estela Garcia Villalta (pr 11,42 sec.), die het gaat opnemen tegen onder meer de Nederlandse meerkampster Nadine Visser (pr 11,60 sec.).

Rutger Smith terug van blessure en hoopt ook op WK-limiet

Een atleet waar ook met veel interesse naar wordt gekeken is discuswerper Rutger Smith. De 33-jarige krachtpatser uit Leek is na een blessure van ruim twee jaar weer volledig fit. In Hilversum maakt Smith zijn rentree op Nederlandse bodem. Zijn doel is duidelijk: de limiet werpen voor de WK in Beijing (65 meter). Zijn persoonlijk record staat op 67,77 meter.

Smith heeft al meerdere medailles behaald op EK’s en WK’s en is daarmee de meest succesvolle werper die Nederland ooit gekend heeft.

Veel concurrentie voor Sedoc bij de 110 meter horden

Een andere Nederlandse topatleet is hordeloper Gregory Sedoc, met een pr van 13,47 sec. Ook hij komt net terug van een blessure en zal bij de Klaverblad Arena Games zijn rentree maken. Sedoc nam al drie keer deel aan de Olympische Spelen en werd in 2007 Europees kampioen indoor in Birmingham.

Sedoc krijgt bij het hordelopen veel concurrentie van buitenlandse topatleten. Zo gaan ook de Portugees Joao Almeida (pr 13,47 sec.) en de Noor Andreas Martinsen (pr 13,66 sec.) van start. Bij de vrouwen is Kierre Beckles uit Barbados een aansprekende naam (pr 12,98 sec.). Zij nam in 2011 en 2013 deel aan de WK. 

Meerkampers testen hun vorm

De beste meerkampers van Nederland, Eelco Sintnicolaas, Nadine Broersen, Nadine Visser, Pelle Rietveld en Pieter Braun, hebben al een ticket voor Beijing op zak. Voor hen zal de Klaverblad Arena Games dan ook een wedstrijd zijn om hun vorm te testen. Nadine Broersen en Pelle Rietveld zullen dat doen op de sprint en horden en Broersen ook nog bij het kogelstoten. Eelco Sintnicolaas loopt de 100 meter en neemt deel aan het verspringen. Nadine Visser doet dus de 100 meter en daarnaast ook de 100 meter horden en kogelstoten. Visser heeft zich voor de WK niet alleen voor de zevenkamp gekwalificeerd, maar ook voor de horden. Pieter Braun loopt ook de hordenrace en gaat daarnaast polsstokhoogspringen.

Liemarvin Bonevacia op de 400 meter

De 400 meter voor mannen wordt ook een interessante strijd. De Nederlandse Liemarvin Bonevacia wil zich nog kwalificeren voor de WK (limiet 45,30 sec.). Daarvoor moet hij het opnemen tegen veel snelle buitenlandse lopers, waaronder de Amerikaan Josh Mance (pr 44,83) en ook de Nederlander Bjorn Blauwhof (46,48 sec.).

Werpnummers goed bezet

Het speerwerpen is traditioneel een goed nummer bij de Klaverblad Arena Games met onder meer de Belg Timothy Herman. Herman is al jaren een vaste gast in Hilversum. Ook de beste werpers van Nederland hebben zich ingeschreven. Zo is Nederlands beste kogelslingeraar Denzel Comenentia van de partij. Comenentia was vorig jaar nog junior en verbeterde toen op de Klaverblad Arena Games het Nederlands juniorenrecord kogelslingeren. Ook aan het kogelstoten doet hij mee en daar neemt hij het op tegen de huidige nummer één van Nederland: Patrick Cronie. Bij de vrouwen is ook de beste kogelstootster van Nederland van de partij: Melissa Boekelman.

Tot slot verschijnt bij het hoogspringen vrouwen de Nigeriaanse Doreen Amata ( pr 1,95 m.) op de aanloop en bij het polsstokhoogspringen mannen de Braziliaan Augusto Dutra (pr 5,82 m.). Bij het verspringen gaat Fabian Florant zijn pr van 7,69 m. proberen te verbreken.

Para-atlete Marlou van Rhijn

Traditioneel doet er ook een aantal para-atleten mee aan de Klaverblad Arena Games. De bekendste daarvan is Marlou van Rhijn: de wereldrecordhoudster op de 100, 200 en 400 meter. In Hilversum loopt zij de 100 meter en zal ze een poging wagen haar eigen wereldrecord (12,85 sec.) aan te scherpen.

Toegang gratis

De toegang van de Klaverblad Arena Games gratis. Publiek is vanaf 11:00 uur van harte welkom op de atletiekbaan van de Gooise Atletiek Club (Arena 103 in Hilversum).

Volg ons op Twitter

KlaverbladAG Op onze website vind je verschillende foto's van de Klaverblad Arena Games 2018! https://t.co/79NkawT1eS https://t.co/6piJtX71wj
KlaverbladAG 'Zeventien jaar oud baanrecord gesneuveld bij Klaverblad Arena Games 2018'. Het wedstrijdverslag op onze website!… https://t.co/LwoaLmiydp
KlaverbladAG RT @TopatletiekLive: Mooie actiefoto's van Erik van Leeuwen van de Klaverblad Arena Games in Hilversum. De 22e jaargang van het Nationaal B…
KlaverbladAG @TopatletiekLive Ah thanks, we waren even niet helemaal scherp :)
KlaverbladAG Alle uitslagen van de Klaverblad Arena Games 2018 vind je op https://t.co/ZcM8k2OzGM. Morgen volgt een wedstrijdverslag!
KlaverbladAG RT @AtletiekLive: Dagprijzen @KlaverbladAG voor @MelissaBoekelm - Kogelstoten & Ryan Mphahlele- 3000m. https://t.co/ZTpbpiYr2b
KlaverbladAG Ryan Mphalele en Melissa Boekelman winnen de dagprijzen! En daarmee sluiten we de Klaverblad Arena Games 2018 af. B… https://t.co/xTZjTw30ei
KlaverbladAG Hensley Paulina wint de 100 meter finale in 10,32 sec!
KlaverbladAG Vernon Norwood verbreekt net zijn eigen baanrecord niet, maar loopt toch een mooie 46.14 op de 400 meter!
KlaverbladAG Ryan Mphalele verbreekt het baanrecord op de 3000 meter met een tijd van 7:53.96! Nog nooit liep iemand in Hilversum deze afstand zo snel.
KlaverbladAG Prijsuitreiking van de PIOS Kids Run door @eelcotienkamp ! https://t.co/uZD6bOvs0K
KlaverbladAG RT @AtletiekLive: Mooie atletiek bij @KlaverbladAG ! De atleten én de supporters genieten van ideale omstandigheden voor top prestaties in…

Stats Bezoekers

Today59
This month1748
Total82989

Who Is Online

1
Online

23 april 2019