nlenfrde
De Klaverblad Arena Games 2019 waren op 6 juli.
  

combilogos Balkoranje Baancircuit

Churandy Martina en andere wereldtoppers in actie bij Klaverblad Arena Games 2015

Zondag 5 juli staat Hilversum in het teken van topatletiek. Bij de jaarlijkse Klaverblad Arena Games, die in 2015 al weer voor de negentiende keer plaatsvinden, zullen atleten van nationaal en internationaal topniveau strijden om de winst en om plaatsing voor de WK. De organisatie is er weer in geslaagd een aantal grote atleten naar Hilversum te halen. Waaronder de altijd positieve Churandy Martina, hordeloper Gregory Sedoc, discuswerper Rutger Smith en 400 meter loper Liemarvin Bonevacia.

Martina op jacht naar WK-limiet 100 meter

Churandy Martina is dé publieksliefhebber van de Nederlandse atletieksport. De altijd vrolijke en optimistische sprinter heeft zich voor de WK al gekwalificeerd voor de 200 meter, maar nog niet voor de 100 meter. Dat wil hij in Hilversum dan ook gaan doen. Martina is Nederlands recordhouder op de 100 en 200 meter. De 100 meter sprint bij de mannen wordt een van de topnummers bij de Klaverblad Arena Games. Naast Martina komen er twee zeer snelle buitenlandse sprinters met persoonlijke records in de buurt van de 10 seconden. Ook de Nederlanders Joren Tromp (pr 10,25 sec.) en Hensley Paulina (pr 10,26 sec.) zijn erbij. Ook bij de vrouwen staat er een mooi deelnemersveld. De favoriet hier is de Spaanse Estela Garcia Villalta (pr 11,42 sec.), die het gaat opnemen tegen onder meer de Nederlandse meerkampster Nadine Visser (pr 11,60 sec.).

Rutger Smith terug van blessure en hoopt ook op WK-limiet

Een atleet waar ook met veel interesse naar wordt gekeken is discuswerper Rutger Smith. De 33-jarige krachtpatser uit Leek is na een blessure van ruim twee jaar weer volledig fit. In Hilversum maakt Smith zijn rentree op Nederlandse bodem. Zijn doel is duidelijk: de limiet werpen voor de WK in Beijing (65 meter). Zijn persoonlijk record staat op 67,77 meter.

Smith heeft al meerdere medailles behaald op EK’s en WK’s en is daarmee de meest succesvolle werper die Nederland ooit gekend heeft.

Veel concurrentie voor Sedoc bij de 110 meter horden

Een andere Nederlandse topatleet is hordeloper Gregory Sedoc, met een pr van 13,47 sec. Ook hij komt net terug van een blessure en zal bij de Klaverblad Arena Games zijn rentree maken. Sedoc nam al drie keer deel aan de Olympische Spelen en werd in 2007 Europees kampioen indoor in Birmingham.

Sedoc krijgt bij het hordelopen veel concurrentie van buitenlandse topatleten. Zo gaan ook de Portugees Joao Almeida (pr 13,47 sec.) en de Noor Andreas Martinsen (pr 13,66 sec.) van start. Bij de vrouwen is Kierre Beckles uit Barbados een aansprekende naam (pr 12,98 sec.). Zij nam in 2011 en 2013 deel aan de WK. 

Meerkampers testen hun vorm

De beste meerkampers van Nederland, Eelco Sintnicolaas, Nadine Broersen, Nadine Visser, Pelle Rietveld en Pieter Braun, hebben al een ticket voor Beijing op zak. Voor hen zal de Klaverblad Arena Games dan ook een wedstrijd zijn om hun vorm te testen. Nadine Broersen en Pelle Rietveld zullen dat doen op de sprint en horden en Broersen ook nog bij het kogelstoten. Eelco Sintnicolaas loopt de 100 meter en neemt deel aan het verspringen. Nadine Visser doet dus de 100 meter en daarnaast ook de 100 meter horden en kogelstoten. Visser heeft zich voor de WK niet alleen voor de zevenkamp gekwalificeerd, maar ook voor de horden. Pieter Braun loopt ook de hordenrace en gaat daarnaast polsstokhoogspringen.

Liemarvin Bonevacia op de 400 meter

De 400 meter voor mannen wordt ook een interessante strijd. De Nederlandse Liemarvin Bonevacia wil zich nog kwalificeren voor de WK (limiet 45,30 sec.). Daarvoor moet hij het opnemen tegen veel snelle buitenlandse lopers, waaronder de Amerikaan Josh Mance (pr 44,83) en ook de Nederlander Bjorn Blauwhof (46,48 sec.).

Werpnummers goed bezet

Het speerwerpen is traditioneel een goed nummer bij de Klaverblad Arena Games met onder meer de Belg Timothy Herman. Herman is al jaren een vaste gast in Hilversum. Ook de beste werpers van Nederland hebben zich ingeschreven. Zo is Nederlands beste kogelslingeraar Denzel Comenentia van de partij. Comenentia was vorig jaar nog junior en verbeterde toen op de Klaverblad Arena Games het Nederlands juniorenrecord kogelslingeren. Ook aan het kogelstoten doet hij mee en daar neemt hij het op tegen de huidige nummer één van Nederland: Patrick Cronie. Bij de vrouwen is ook de beste kogelstootster van Nederland van de partij: Melissa Boekelman.

Tot slot verschijnt bij het hoogspringen vrouwen de Nigeriaanse Doreen Amata ( pr 1,95 m.) op de aanloop en bij het polsstokhoogspringen mannen de Braziliaan Augusto Dutra (pr 5,82 m.). Bij het verspringen gaat Fabian Florant zijn pr van 7,69 m. proberen te verbreken.

Para-atlete Marlou van Rhijn

Traditioneel doet er ook een aantal para-atleten mee aan de Klaverblad Arena Games. De bekendste daarvan is Marlou van Rhijn: de wereldrecordhoudster op de 100, 200 en 400 meter. In Hilversum loopt zij de 100 meter en zal ze een poging wagen haar eigen wereldrecord (12,85 sec.) aan te scherpen.

Toegang gratis

De toegang van de Klaverblad Arena Games gratis. Publiek is vanaf 11:00 uur van harte welkom op de atletiekbaan van de Gooise Atletiek Club (Arena 103 in Hilversum).

Volg ons op Twitter

KlaverbladAG RT @Hardloopnetwerk: 23 atleten in actie bij het EK U23 @gavle2019, volg alle actie live! https://t.co/sZdy5eXaS8 Foto: @timbuitenhuis
KlaverbladAG Voorbereiden op de WK atletiek in eigen land doen Qatarezen met plezier in verkoelend Hilversum. Leuk stuk in de… https://t.co/w7Bv1yk5NE
KlaverbladAG Ook Peter Jan Janssen maakte weer een mooie fotoreportage van de Klaverblad Arena Games. Bekijk ze op onze Facebook… https://t.co/w9zGJgFVGJ
KlaverbladAG Nog meer foto's! Een fraai album van @runoutofhell van de Klaverblad Arena Games 2019: https://t.co/sYc0Mytj8B https://t.co/udmm7NJsyT
KlaverbladAG Bij de Klaverblad Arena Games 2019 zijn mooie prestaties geleverd. Lees het wedstrijdverslag en bekijk foto's op de… https://t.co/yEDiAGcAK4
KlaverbladAG De dagprijswinnaars Kiliana Heymans en Tim Verbaandert. Dat is ook de afsluiting van de Klaverblad Arena Games 2019… https://t.co/urZAMshZGn
KlaverbladAG RT @TopatletiekLive: @MarkHilberts @AtletiekLive @Hardloopnetwerk @KlaverbladAG Gefeliciteerd! Tim is 18 jaar en plaatst zich daarmee voor…
KlaverbladAG Daarnaast pakt Tim Verbaandert de limiet voor het EK junioren!
KlaverbladAG 7:58.19 is de winnende tijd op de 3000 meter van Yaser Salem Bagharab! Slechts enkele seconden boven het baanrecord.
KlaverbladAG De wedstrijd is inmiddels in volle gang! Volg alle uitslagen live via https://t.co/rhHohHadVq
KlaverbladAG De Klaverblad Arena Games 2019 is officieel geopend door GAC-voorzitter Paul Maas! https://t.co/Nu1nquxoQ1

Stats Bezoekers

Today6
This month3644
Total93153

Who Is Online

1
Online

22 juli 2019