nlenfrde
De Klaverblad Arena Games 2019 is op 6 juli

combilogos Balkoranje Baancircuit

Sterk deelnemersveld bij 21ste editie Klaverblad Arena Games

De 21ste editie van de Klaverblad Arena Games belooft weer een mooie wedstrijd te worden. Op zondag 9 juli gaan diverse Nederlandse topatleten de strijd met elkaar aan. Ook vanuit het buitenland kunnen zij concurrentie verwachten. 

Nederlandse meerkampers aanwezig

Topmeerkampsters Nadine Broersen en Anouk Vetter, die beiden ook naar de WK in Londen (4 - 13 augustus) gaan, komen uit op de onderdelen 100 meter horden, kogelstoten en verspringen. Bij de mannen doet Pieter Braun mee aan het kogelstoten en speerwerpen. Ook hij maakt in augustus zijn opwachting bij de wereldkampioenschappen.

Werponderdelen sterk bezet

De werponderdelen zijn bij de Klaverblad Arena Games altijd sterk bezet. Dat is dit jaar niet anders. Het kogelstoten bij de mannen wordt een interessante strijd tussen Denzel Comenentia, die in april dit jaar liefst 20.33 m. wist te stoten, en Patrick Cronie (pr van 19.55 m.). Voor Comenentia is de WK-limiet van 20.50 m. in zicht. Bij de vrouwen is Melissa Boekelman de grote favoriet. Zij stootte bij de Gouden Spike in leiden over de 18 meter. 

Bij het discuswerpen voor de mannen krijgen Erik Cadee en Stephan Dekker concurrentie van de Jamaicaan Chad Wright, die dit jaar al een paar keer over de 60 meter wierp en een pr van 65.03 m. heeft.

Polsstokhoogspringen met Rutger Koppelaar en Femke Pluim

Bij het polsstokhoogspringen komen Rutger Koppelaar en Femke Pluim in actie. Koppelaar verbeterde eerder dit jaar zijn pr naar 5.60 m. en kwam daarmee in de buurt van de WK-limiet (5.70 m.). Hij zal volgende week zondag een poging wagen de limiet alsnog te behalen. Pluim is meervoudig Nederlands kampioen en heeft een pr van 4.55 m., waarmee ze nog 15 centimeter verwijderd is van WK-deelname (4.70 m.).

Fabian Florant bij hinkstapspringen

Fabian Florant is een van de favorieten bij het hinkstapspringen. In 2013 sprong hij bij de Klaverblad Arena Games een nieuw Nederlands record (16.67 m.). Dat heeft hij inmiddels aangescherpt tot 16.92 m. Hij krijgt concurrentie van de Mexiaan Alberto Alvarez, die een pr heeft van 16,99 m. Zijn landgenoot Luis Rivera komt in actie bij het verspringen. Van hem kunnen we een sprong over de 8 meter verwachten.  

Voor de sprintnummers (100 en 400 meter) heeft de organisatie een aantal snelle Afrikaanse en Jamaicaanse lopers weten te strikken. 

Wedstrijd van start om 12:00 uur; gratis toegang

Ook de 21ste editie van de Klaverblad Arena Games is weer gratis te bezoeken. De wedstrijd aan het Arenapark in Hilversum begint om 12:00 uur en wordt om 13:55 uur officieel geopend. Hierbij is de voorzitter van de Gooise Atletiek Club (Paul Maas) aanwezig. Om 17:10 uur is de prijsuitreiking voor de beste dagprestaties. Bekijk hier het volledige programma. 

Kun je onverhoopt niet bij de wedstrijd aanwezig zijn? Via Atletiek.nu zijn de uitslagen live te volgen. Daarnaast worden de hoogtepunten ook op Facebook en Twitter gedeeld.

Volg ons op Twitter

KlaverbladAG Op onze website vind je verschillende foto's van de Klaverblad Arena Games 2018! https://t.co/79NkawT1eS https://t.co/6piJtX71wj
KlaverbladAG 'Zeventien jaar oud baanrecord gesneuveld bij Klaverblad Arena Games 2018'. Het wedstrijdverslag op onze website!… https://t.co/LwoaLmiydp
KlaverbladAG RT @TopatletiekLive: Mooie actiefoto's van Erik van Leeuwen van de Klaverblad Arena Games in Hilversum. De 22e jaargang van het Nationaal B…
KlaverbladAG @TopatletiekLive Ah thanks, we waren even niet helemaal scherp :)
KlaverbladAG Alle uitslagen van de Klaverblad Arena Games 2018 vind je op https://t.co/ZcM8k2OzGM. Morgen volgt een wedstrijdverslag!
KlaverbladAG RT @AtletiekLive: Dagprijzen @KlaverbladAG voor @MelissaBoekelm - Kogelstoten & Ryan Mphahlele- 3000m. https://t.co/ZTpbpiYr2b
KlaverbladAG Ryan Mphalele en Melissa Boekelman winnen de dagprijzen! En daarmee sluiten we de Klaverblad Arena Games 2018 af. B… https://t.co/xTZjTw30ei
KlaverbladAG Hensley Paulina wint de 100 meter finale in 10,32 sec!
KlaverbladAG Vernon Norwood verbreekt net zijn eigen baanrecord niet, maar loopt toch een mooie 46.14 op de 400 meter!
KlaverbladAG Ryan Mphalele verbreekt het baanrecord op de 3000 meter met een tijd van 7:53.96! Nog nooit liep iemand in Hilversum deze afstand zo snel.
KlaverbladAG Prijsuitreiking van de PIOS Kids Run door @eelcotienkamp ! https://t.co/uZD6bOvs0K
KlaverbladAG RT @AtletiekLive: Mooie atletiek bij @KlaverbladAG ! De atleten én de supporters genieten van ideale omstandigheden voor top prestaties in…

Stats Bezoekers

Today32
This month1441
Total85017

Who Is Online

1
Online

19 mei 2019