nlenfrde
De Klaverblad Arena Games 2019 is op 6 juli

combilogos Balkoranje Baancircuit

Baanrecord 400 meter verbroken tijdens Klaverblad Arena Games 2016

Tijdens de Klaverblad Arena Games 2016 heeft de Amerikaan Vernon Norwood het zestien jaar oude baanrecord aan diggelen gelopen. Het record stond sinds 2000 op 46.02 sec., maar sinds vandaag op 45.88 sec. Voor de rest werden er goede prestaties geleverd door Sanne Verstegen (400 en 800 meter), Daniel Gardiner (verspringen) en David Lima (100 meter). 

 

Vernon Norwood is een absolute wereldtopper en werd in 2015 en 2016 Amerikaans kampioen. Met een persoonlijk record van 44,44 sec. waren de verwachtingen van de toeschouwers op het Arenapark dan ook hooggespannen. In winderige omstandigheden zette hij met 45.88 sec. een uitstekende prestatie neer. Goed voor een baanrecord, en slechts enkele honderdsten langzamer dan het Lotto Baancircuit record (45.74 sec.). 

 

Britse Daniel Gardiner wint verspringen 

Daniel Gardiner was bij het verspringen voor de mannen de absolute favoriet. De goedlachse Brit kwam in zijn een na laatste poging tot een fraaie afstand van 7.85 m., waarmee hij niet ver verwijderd bleef van zijn persoonlijke record van 7.96 m. 

 

Gecombineerde mannen/vrouwen serie 100 meter sprint 

Vanwege het geringe aantal inschrijvingen op de 100 meter (twee mannen en drie vrouwen), was de organisatie genoodzaakt hier een gecombineerd onderdeel van te maken. In deze serie ontstond een spannende strijd tussen de Portugees David Lima, eerder dit jaar halve finalist bij de EK in Amsterdam, en de Brit Aidan Syers. Lima ging er uiteindelijk met de winst vandoor (10.82 sec met -2.7 m/s tegenwind) en ook in de finale was hij de snelste (10.98 sec. met maar liefst -6.3 m/s tegenwind). Bij de vrouwen was de Sloveense Maja Mihalinec het beste (11.99 sec.).

 

Olympiër Nadine Broersen bij het kogelstoten en verspringen

Nadine Broersen, een paar weken geleden nog in actie op de Olympische Spelen, nam in Hilversum deel aan het kogelstoten en verspringen. Bij het eerste onderdeel landde de kogel na 14.11 m. in de bak, goed voor een tweede plaats. Het verspringen won ze met een afstand van 6.19 m. 

 

Sanne Verstegen verbetert persoonlijk record 400 meter

Sanne Verstegen was deze week al een keer eerder in Hilversum te bewonderen. Afgelopen donderdag verbeterde zij namelijk het Hilversumse baanrecord op de 800 meter, met een tijd net onder de twee minuten. Dat lukte haar vandaag niet nog een keer (2:01.73), maar zij kwam ook op de 400 meter in actie en daar wist ze haar persoonlijk record uit 2008 te verbeteren (54,35 sec). 

 

Prijzen voor Verstegen, Norwood, Nicky van Leuveren en Erik Cadee

Traditiegetrouw worden na de Klaverblad Arena Games de prijzen uitgereikt voor de beste dagprestaties en de beste prestaties gedurende het hele Lotto Baancircuit. De prestaties van Verstegen en Norwood werden door de jury beloond met de dagprijzen. De circuitprijzen gingen naar discuswerper Erik Cadée, die in Hilversum zijn laatste wedstrijd als full-time atleet afwerkte, en 400 meter loopster Nicky van Leuveren.

 

Uitslagen en foto's

Op Liveresults.nl vind je alle uitslagen van de Klaverblad Arena Games 2016. De foto's van de wedstrijd worden op onze fotopagina gepubliceerd.

Volg ons op Twitter

KlaverbladAG Op onze website vind je verschillende foto's van de Klaverblad Arena Games 2018! https://t.co/79NkawT1eS https://t.co/6piJtX71wj
KlaverbladAG 'Zeventien jaar oud baanrecord gesneuveld bij Klaverblad Arena Games 2018'. Het wedstrijdverslag op onze website!… https://t.co/LwoaLmiydp
KlaverbladAG RT @TopatletiekLive: Mooie actiefoto's van Erik van Leeuwen van de Klaverblad Arena Games in Hilversum. De 22e jaargang van het Nationaal B…
KlaverbladAG @TopatletiekLive Ah thanks, we waren even niet helemaal scherp :)
KlaverbladAG Alle uitslagen van de Klaverblad Arena Games 2018 vind je op https://t.co/ZcM8k2OzGM. Morgen volgt een wedstrijdverslag!
KlaverbladAG RT @AtletiekLive: Dagprijzen @KlaverbladAG voor @MelissaBoekelm - Kogelstoten & Ryan Mphahlele- 3000m. https://t.co/ZTpbpiYr2b
KlaverbladAG Ryan Mphalele en Melissa Boekelman winnen de dagprijzen! En daarmee sluiten we de Klaverblad Arena Games 2018 af. B… https://t.co/xTZjTw30ei
KlaverbladAG Hensley Paulina wint de 100 meter finale in 10,32 sec!
KlaverbladAG Vernon Norwood verbreekt net zijn eigen baanrecord niet, maar loopt toch een mooie 46.14 op de 400 meter!
KlaverbladAG Ryan Mphalele verbreekt het baanrecord op de 3000 meter met een tijd van 7:53.96! Nog nooit liep iemand in Hilversum deze afstand zo snel.
KlaverbladAG Prijsuitreiking van de PIOS Kids Run door @eelcotienkamp ! https://t.co/uZD6bOvs0K
KlaverbladAG RT @AtletiekLive: Mooie atletiek bij @KlaverbladAG ! De atleten én de supporters genieten van ideale omstandigheden voor top prestaties in…

Stats Bezoekers

Today32
This month1441
Total85017

Who Is Online

1
Online

19 mei 2019